Sound going up and down in my show.

Having problems? Have a solution? Let us know what your dilemma is with ProShow Producer. Please limit the topics to software problems, not "How To's"
Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Sun Dec 02, 2018 10:00 pm

I've been using producer for yrs, I do slideshows for a funeral home, which the family plays during the calling hrs. And it's usually around 50 slides with two songs. So every year we do a end-of-the-year remembrance program, where I use over 100 slides and five to six songs. And for some strange reason my songs go in and out and volume. Now when I'm in the show options and I preview the songs,they play just fine. And the volume is even. I'm using producer version 5.0.3297. any suggestions?

.
User avatar
Posts: 539
Joined: Sat May 13, 2006 2:19 am
Location: Britanny (France)

Re: Sound going up and down in my show.

Postby Jeep » Mon Dec 03, 2018 8:55 am

This seems like a bad encoding of the music files. This often happens wit mp3 files which do not respect the Mpeg pure format.

Try this :
1- import each music file in Audacity software (free)
2- without doing any change resave them in the same format but with a new name

This will render a perfect mp3 format encoding.
Jean-Pierre

My blog
Processor: Intel Quad core 2.33 Ghz - RAM: 4 Gb - Windows 8.1 64 bits - Video: Nvidia 720GT 2 Gb- Camera : Canon 5D Mark II + 24-105 + 100-400 - Sharing : jean_pierre

Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Re: Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Mon Dec 03, 2018 1:31 pm

Thank you Jean, I will try that.

Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Re: Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Tue Dec 04, 2018 9:15 am

Jean I tried that and it didn't work. I also just realized something. the music is only getting low when it's going over the transition, then plays normal when it's going over the slide. But this never happens and none of my normal slideshows. Very strange!

Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Re: Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Tue Dec 04, 2018 7:11 pm

Not to much help on here I see, smh

.
User avatar
Posts: 4463
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:07 am
Location: Israel

Re: Sound going up and down in my show.

Postby cherub » Tue Dec 04, 2018 8:30 pm

juanb1203 wrote:Not to much help on here I see, smh

Well, not everybody is around at the same time :-)

juanb1203 wrote: I also just realized something. the music is only getting low when it's going over the transition, then plays normal when it's going over the slide.

Does it happen with all the transitions in your show, or just the one?
If so, what is different in that transitions compared to all the others?
Does it contain video?

Try this:
Show > Soundtrack > Soundtrack During Other Sounds
Instead of the difault 50% , change to 100%.

Let me know if this helped.

Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Re: Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Tue Dec 04, 2018 9:09 pm

Yes that did the trick, thank you!!! this was a real head-scratcher I've never had to do this with any of my slideshows.

.
User avatar
Posts: 4463
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:07 am
Location: Israel

Re: Sound going up and down in my show.

Postby cherub » Tue Dec 04, 2018 9:32 pm

Glad that it helped.
Was that transition really based on video, as I presumed?
If so, that video should not contain any sound. If it does, it should be corrected.
Normally, you shouldn't have this problem.

Valued Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 14, 2007 12:57 pm

Re: Sound going up and down in my show.

Postby juanb1203 » Wed Dec 05, 2018 5:56 pm

Not really sure what you mean by based on video.

Return to PSP - Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests